Simptomat e një sulmi në zemër te gratë

Sulmet në zemër janë një nga shkaqet kryesore të vdekjeve së hershme. Megjithatë, pak para tragjedisë trupi juaj dërgon disa sinjale të cilat nuk duhet t’i anashkaloni. Më poshtë do të gjeni disa prej shenjave që nuk duhet t’i injoroni.

– Sulmi në zemër është i lidhur me dhembjen në gjoks ose në krahun e majtë. Dhembja mund të jetë akute, e bezdisur, progresive, akute ose e papritur.

– Disa sinjale mund të ngatërrohen me helmimet, gripin ose urthin.

– Djersët e ftohta janë një tjetër simptomë.

– Mënyra e frymëmarrjes janë treguesi efektiv i sulmeve në zemër.  Grave u duket sikur kanë vrapuar në një maratonë.

– Edhe pse keni pushuar ndiheni shumë të lodhura dhe nuk keni fuqi as për të bërë veprime të thjeshta.

– Ndjeni presion, djegie dhe dhembje në gjoks.

Këto shenja janë paralajmëruesit e hershëm të sulmeve në zemër dhe për këtë ju duhet të konsultoheni menjëherë më mjekun.