Si t’i ruani bananet e freskëta për një kohë më të gjatë

18

Ju blini banane por në rast se nuk do t’i hani menjëherë, ato bëhen me ngjyrë të zezë. Kur bëhen të zeza, shumë njerëz i hedhin në mbeturina.

Me këtë trik të dobishëm, bananet do të qëndrojnë të freskëta, të forta, të shijshme dhe kryesisht të verdha më gjatë.

Bananet janë shumë të shëndetshme, përmbajnë shumë minerale, vitamina dhe fibra dhe janë të mira për t’u ngrënë çdo ditë. Banania e pjekur ka njolla të vogla kafe dhe është shumë e ëmbël. Njollat formohen ndërsa një enzimë zhvillohet në këtë frutë që përshpejton procesin e pjekjes, transmeton televizioni publik.

Në disa dhoma, bananet piqen më shpejt – në një apartament që nxehet në njëzet gradë Celsius. Njollat kafe janë një shenjë e mirë që banania po piqet. Sidoqoftë, zonat e mëdha kafe ose kur banania është nxirë plotësisht janë të këqija, është një shenjë që është e pjekur dhe ka shije më të keqe.

Çfarë duhet të bëni për të mbajtur banane të freskëta për më gjatë? E vetmja gjë që ju nevojitet janë foli transparente që ndoshta keni tashmë në kuzhinën tuaj. Thjesht mbështillni bananet me pak foli, pasi kjo ngadalëson procesin e pjekjes dhe do të habiteni se sa mirë funksionon. Bananet që i ruani në këtë mënyrë mund të qëndrojnë të freskëta për një javë.