Si t’i luftoni sëmundjet që shkaktohen nga gabimet që bëni me furçë të dhëmbëve?

6

Furça e dhëmbëve përmban 100 milion baktere të dëmshme. Përveç baktereve nga goja e juaj, furça  mundet të marrë bakteret e lavamanit tuaj dhe tualetit.

Kjo sipas Bright Side ndodh pasi të gjitha aktivitetet që i kryeni në lavaman dhe tualet lirojnë baktere, kështu ato shkojnë në ajër dhe përfundojnë më pas tek furça e dhëmbëve tuaj.

Nga këto baktere munden të shfaqen sëmundje të ndryshme si ajo cystitis, çrregullime të zorrës së trashë dhe sëmundja dysbacteriosis.

Për të larguar këto rreziqe ju nuk duhet brushën ta lini në lavamanë apo edhe të përdorni kapak për to, pasi bakteret në vende të ngushta zhvillohen më shumë.

Kështu krejt çka ju duhet është që furçën ta vendosni diku lartë, dhe të pastroni rregullisht mbajtësin e saj.

Comments are closed.