Si të shpëtoni nga astma njëherë e përgjithmonë, duke ndjekur këto këshilla

Astma është një gjendje shëndetësore, e karakterizuar nga ngushtimi i rrugëve të frymëmarrjes dhe vështirësia në frymëmarrje. Ajo është një nga sëmundjet më të zakonshme deri më tani.
Njerëzit që kanë alergji ose astmë, rrugët e frymëmarrjes ose të bllokuara që shkaktojnë simptoma të astmës mund të pastrohen me ndihmën e trajtimeve të caktuara dhe ndryshimeve të jetesës, transmeton lajmi.net.

Hulumtimet tregojnë se steroidet dhe medikamentet e tjera anti-inflamatore të përdorura për trajtimin e astmës mund të kontribuojnë në probleme, duke përfshirë shtimin e peshës, ndryshimet në humor, rritjen e majave dhe puçrrat.

Shkaku i saktë i kësaj sëmundjeje është ende i panjohur, por mund të shkaktohet nga ushqimi i dobët, ndotja e ajrit, çrregullimet autoimune, alergjitë, abuzimi me antibiotikë, ndoshta vaksinat, infeksionet respiratore dhe gjendjet e tjera mjekësore që ndikojnë në mushkëri, apo edhe predispozita gjenetike, e kushtet e motit.

Për fat të mirë ka disa mjete efektive, natyrale për trajtimin e astmës dhe parandalimin e sulmeve. Para së gjithash filloni me përmirësimin e shëndetit të zorrëve, duke ruajtur një peshë të shëndetshme, duke kufizuar ekspozimin ngacmues, duke marrë vitaminën D dhe duke reduktuar alergjitë e ushqimit.

Nëse doni të hiqni plotësisht alergjitë dhe astmën, ju duhet të aplikoni një dietë anti-inflamatore. Shmangni produktet e qumështit të pasterizuar, sheqerin, kokrra gluteni, yndyrna të hidrogjenuara dhe vajra perimesh të përpunuara / të përpunuara, kikirikë dhe soje.

Të gjitha këto ushqime mund të kontribuojnë në formimin e mukusit të tepërt në trup dhe të stimulojnë inflamacionin.