Si na ndryshoi jetën COVID-19?

2

Një nga fjalët që përcaktoi vitin 2020 është pandemi, fjalë për fjalë do të thotë “të prekësh të gjithë”. Coronavirus ka ndryshuar të gjitha aspektet e jetës sonë, dhe kjo ka çuar në zbulime të habitshme. Përballë një bllokimi në pritje njerëzit filluan të blinin me shumicë, me një nga artikujt më të dashur që ishte letra higjienike

TEKNOLOGJI. Ne gjithashtu zbuluam se çfarë do të thotë të jesh i bllokuar në shtëpi, me ekranet e kompjuterëve që janë mënyra jonë e vetme e kontaktit, shkollimi në shtëpi, zyra në shtëpi, duke punuar edhe jashtë vendit dhe duke qëndruar në kontakt me të dashurit përmes zoom-it.

MË TË PREKSHMIT. Njerëzit në shtëpitë e të moshuarve ishin veçanërisht të izoluar. Në fillim vizitat nuk lejoheshin. Përfundimisht edhe pse u gjetën zgjidhje inovative.

STAFI I SPITALIT. Një moment për t’u bashkuar ishte gjithashtu tradita e bllokimit për të duartrokitur çdo mbrëmje për personelin mjekësor, i cili punoi pa pushim në vijën e parë të krizës së kujdesit shëndetësor.

MASKA. Maskat dikur ishin një veshje e rezervuar për personelin mjekësor. Ata ishin të vetmit që kishin nevojë për të, ky ishte mesazhi nga Organizata Botërore Ai në fillim të vitit 2020. Por më pas organizata ndryshoi melodinë e saj, dhe tani shumica prej nesh nuk largohen nga shtëpia pa ndonjë.

DISTANCIM SOCIAL. Ndërsa mësuam më shumë rreth mënyrës se si Coronavirus përhapet në ajër, ne mësuam të mbajmë një distancë. Pandemia gjithashtu ka ndryshuar mënyrën tonë të përshëndetjes, mënyra franceze e dy ose tre puthjeve dhe shtrëngimi i duarve janë ‘jashtë loje’, gjëja e re është përplasja e bërrylit.

PROTESTAT. Jo të gjithë ranë dakord me masat e reja të vendosura nga qeveria për koronavirusin. Protestat shpërthyen në disa vende. Anti-vaksistë, skeptikë Covidi, ekstremistë të djathtë, teoricienë konspirative dhe qytetarë të shqetësuar dolën në rrugë, duke bërë thirrje për më shumë liri.

INDUSTRIA E MIKPRITJES. Për shkak të bllokimeve të policisë, kafenetë, restorantet, baret, hotelet, dyqanet jo thelbësore, kinematë, teatrot dhe vendet e tjera duhej të mbylleshin për javë me radhë. Shumë kishin frikë për mbijetesën e tyre.

VITI I RI. Nëse gjithçka shkon në plan me vaksinat COVID-19, ne shpresojmë që jeta normale të mund të kthehet deri në dimrin e 2021 dhe pastaj shpresojmë që të jemi në gjendje të festojmë edhe një herë siç duhet.