Si e dallojnë qentë një person të keq?!

1

Gjithmonë e kemi dëgjuar këtë shprehje por mbase ende nuk e keni zbuluar enigmën. Qentë janë miqtë më besnikë të njerëzve dhe për këtë nuk kemi pasur asnjëherë dyshime. Por si e arrijnë këtë gjë? Si ja bëjnë që ta dallojnë ‘armikun’ e pronarit të tyre direkt?!
Dhe sa e bëjnë këtë dallim, ata sillen ndryshe me dy llojet e personave. Veç kësaj, hulumtimet sugjerojnë se qentë janë të aftë të nxjerrin konkluzione për besueshmërinë e një personi varësisht nga përvoja, dhe këtë aftësi e përdorin për ta përshtatur sjelljen e tyre dhe për të parashikuar se çfarë mund të bëjë dikush në situatat e ardhshme.
Autori i këtij studimi, Akiko Takaoka, për BBC ka deklaruar se vërtetë që qentë kanë një inteligjencë më të sofistikuar se ç’kemi menduar më parë.

Comments are closed.