Shtatë ushqimet që rregullojnë metabolizmin

4

Një dietë që në përbërje të saj ka përqindje të ulët fibrash, mosha e vjetër dhe moskryerja e ushtrimeve fizike, janë faktorët kryesorë në dëmtimin e metabolizmit tuaj.

Më poshtë, disa nga ushqimet që ndihmojnë në tretjen dhe funksionimin e rregullt të organizmit tuaj.

Molla – Molla ka përmbajtje të lartë fibrash.

Kumbulla – Zakonisht janë të përdorura si laksativ natyror.

Kivi – Një frut i shkëlqyer që ndihmon tretjen e ushqimit.

Fara Liri – Kanë përbërje të lartë fibrash dhe mund të përdoren në kos, supa, lëngje të ndryshme.

Dardhë – Në përbërje të saj ka një lloj alkooli, i cili kryen funksionin e një agjenti osmozik.

Fasulet – Është burim i rëndësishëm i materieve ushqyese biologjike.

Fiq – Janë një ndihmesë e madhe në metabolizmin tuaj.

Comments are closed.