Shqipëria do të kryesojë me OSBE-në në vitin 2020

Tiranë, 6 dhjetor – Shqipëria do të kryesojë me Organizatën për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) në vitin 2020.

“Kërkesa shumëvjeçare e vendit tonë sot mori dritë jeshile. Nga 1 janari i vitit 2019, Shqipëria bëhet pjesë e treshes. Lajmin e bëri të ditur kryesuesja e aktuale e OSBE-së, Italia në Tuiter”, lajmëruan mediet shqiptare.

Vendimin e përshëndeti ambasadori i BE-në në Tiranë, Luixhi Soreca, i cili shfaqi mbështetje për këtë rol të rëndësishëm të cilin Shqipëria e ndërmerr në vitin 2020.

“Ambasada e BE-së në Shqipëri e përshëndet vendimin për miratimin e kandidaturës së Shqipërisë për kryesim me OSBE-në. Me padurim presim që ta shfaqim mbështetjen tonë për Shqipërinë dhe për këtë rol të rëndësishëm”, shkroi euroambasadori   Soreca në Tuiter.

Selia e OSBE-së është në Vjenë, në të marrin pjesë 57 vende nga Evropa, Azia Qendrore dhe Amerika Veriore.