Shoferi i autobusit në gjendje kome, masakrohet nga pasagjerët pa maska

77

Një shofer autobusi në jug të Francës ka mbetur në koma pasi u sulmua rëndë nga pasagjerët që refuzonin të mbanin maska fytyre. Shoferi 50-vjeçar i qytetit të Bayonne refuzoi të lejonte në mjet disa pasagjerë, të cilët nuk kishin as bileta as maska fytyre, por u sulmua ashpër prej tyre dhe pësoi goditje të rënda në kokë, njoftonte policia. Pesë njerëz janë arrestuar për rastin e rëndë.

Burime të sindikatës së autobusëve thanë se shoferi kishte tentuar gjithashtu të ndalonte grupin e të rinjve të fusnin në autobus qenin e tyre. Kryebashkiaku i Bayonne dënoi atë që quante “akt barbar”, ndërsa shërbimet qytetare të transportit ishin trazuar sot në qytet pasi disa drejtues mjetesh publike refuzonin të punonin pas incidentit.