Shkup, 79 raste me verdhëz

10

Janë shënuar 79 raste me verdhëz në Shkup. Moshat shkollore më të prekurat nga kjo sëmundje. Komuna e Gjorçe Petrovit dhe ajo e Sarajit rezultojnë me më shumë të prekur, ndërkaq raste sporadike ka dhe në shumë komuna tjera të Shkupit.

Epidemiologët alarmojnë për përhapje të madhe të sëmundjes ngjitëse me fillimin e gjysmë vjetorit të dytë shkollor ndërkaq bëjnë thirrje deri te autoritetet shkollore që të kenë kujdes me higjienën nëpër tualetet e shkollave, pasi ato llogariten si burim i sëmundjes.

Comments are closed.