Shkencëtarët në gjurmë të tabletës që zëvendëson ushtrimet

48

Shkencëtarët amerikanë janë në rrugë të mirë për të zhvilluar tabletën, e cila do të zëvendësojë aktivitetet fizike, që do t’u mund të lehtësonte jetën atyre që nuk janë në gjendje të merren me ushtrime. Shpresat për zhvillimin e një tablete si kjo janë shtuar edhe më shumë këtë javë, kur shkencëtarët në San Diego kanë treguar disa nga rezultate e tyre të aplikuar në minjtë e laboratorit. Falë tabletës, minjtë ia kishin dalë të vrapojnë për 270 minuta në trakën lëvizëse, para se kishin arritur limitin e tyre fizik. Para tabletës kishim mundur të vrapojnë vetëm 160 minuta, pos se qëndrueshmëria ishte rritur për 70 për qind, minjtë që kishin përdorur tabletën për tetë javë, ju kishte rënë pesha si dhe niveli i sheqerit në gjak. Ekipi nga shkencëtarët ka konstatuar se tableta që quajnë “GW1516” zëvendësojnë aktivitetin fizik pothuajse për njëmijë gjene. Ky ilaç nxit që trupi më shpejtë t’i shkrijë yndyrat.

Comments are closed.