Shitet shtëpia më e madhe në botë, ndërtimi i së cilës zgjati 8 vjet

321

Është bërë e ditur se shtëpia më e madhe në botë doli në shitje pas gati një dekade në ndërtim. Rezidenca gjigante 105,000 metra katrorë, në lagjen e Los Angeles të Bel-Air, është nxjerrë në shitje me një çmim prej 340 milionë dollarësh. Rezidenca me 21 dhoma gjumi dhe 42 tualete nuk është vetëm shtëpia më e madhe në tokë, por çmimi e bën gjithashtu pronën më të kushtueshme personale për të dalë në treg në historinë amerikane.

Ndërtesa quhet ‘The One’ , u deshën tetë vjet për t’u ndërtuar dhe kërkoi fuqi punëtore të më shumë se 600 punëtorëve, shkruan Daly Mail.

Fotografitë e reja të paraqitura në Architectual Diges japin një pamje në shtëpinë e përfunduar së fundmi, e cila ishte projektuar nga arkitekti Paul McLean dhe zbukuruar nga projektuesi i brendshëm, Kathryn Rotondi. Dyshja u regjistrua për të krijuar “kështjellën” bashkëkohore nga prodhuesi i filmit Nile Niami, i cili zotëron pesë hektarë tokë, në të cilën është vendosur shtëpia. Shtëpia ka një garazh për 30 makina, pesë pishina, si dhe një teatër me 30 vende.