Shikoni më pak televizor për të parandaluar çmendurinë

23

Sëmundja e Alzheimerit me të vërtetë mund të shmanget duke ndjekur një mënyrë jetese të shëndetshme, edhe nëse jeni gati të arrini, studimi më i madh i këtij lloji ka zbuluar. Ushtrimi, monitorimi i presionit të gjakut dhe shikimi i më pak i televizorit janë tre faktorët kryesorë që do të ndihmojnë në ndërtimin e elasticitetit të trurit dhe mbajtjen e sëmundjes larg. Hulumtuesit në Universitetin e Californias në Irvine filluan mbi 90 studime në 2003. Testet u kryen në 1.700 pjesëmarrës çdo gjashtë muaj për të monitoruar aftësinë e tyre njohëse. Disa hulumtime mortore janë kryer pas vdekjes së tyre. Çuditërisht, gjysma e pacientëve pa demence kishin pllaka truri të dukshme, të cilat çuan në humbje të kujtesës dhe çmenduri – kur vdiqën. Ndërkohë gjysma e pacientëve të demencës ka zhvilluar simptoma të humbjes së kujtesës – edhe pa pasur këto ndërhyrje në trurin e tyre. Megjithatë një grup tjetër për shembull ushtruan më shumë dhe panë më pak televizorit, dhe patën rezultate pozitive në luftimin e demencias.

Comments are closed.