Shënohet 106 vjetori i lindjes së shkrimtarit të njohur Sterjo Spase

53

Në fshatin e tij Gollomboç, komuna e Pustecit, është shënuar 106 vjetori i lindjes së shkrimtarit të madh Sterjo Spase.

Respekt i shprehën  një numër i madh i banorëve të cilët  dhuruan lule të freskëta në bustin i cili është vendosur në qendër të fshatit.

Sterjo Spase ka lindur në fshatin Gollomboç, Prespa e Vogël në vitin 1914 ndërsa ka vdekur në Tiranë  në vitin 1989. Ai është shkrimtari  njohur dhe njëri nga përfaqësuesit më të  rëndësishëm të literaturës bashkëkohore shqiptare. I njohur është edhe si antolog, përkthyes,  autor i teksteve shkollore dhe mbledhës i foklorit  në Prespë të Vogël.

Përveç në Shqipëri është shkolluar  në Universitetin Florenca  në Itali në ish LRSS-në. Është autor i 15-të romaneve dhe shumë tregimeve. Veprimtaria e tij më e njohur letrare është “Nga jeta në jetë Pse?”, i cili është shkruar në lloj të ditarit  dhe fokusohet  në një dilemë tragjike të intelektualit të ri në fshat.

Comments are closed.