Shenjat që ju tregojnë se keni mungesë të Vitaminës D

Vitamina e “rrezeve të diellit” tani është një temë aktuale në mbarë botën si një problem shëndetësor publik global i cili prek diku 1 bilion njerëz në mbarë botën.

Kjo vitaminë ndikon në sistemin e trupit – siguron furnizimin e kockave me kalcium gjë e cila ndikon më pas në forcimin e sistemit imunitar, shkruan Klan Kosova, transmeton gazeta Koha.

Këtë vitaminë mund ta merrni nga ushqimet dhe pa dyshim nga rrezet e diellit.

Më poshtë janë disa nga shenjat që ju tregojnë se trupi juaj ka nevojë për Vitaminë D.

Keni djersitje të kokës

Dhimbje të kockave dhe të muskujve

Keni sistem të dobët imunitar

Ndjeni lodhje dhe dobësi

Plagët tuaja shërohen më ngadalë

Flokët ju bien më shumë

Mund të përjetoni edhe ankthe dhe depresion