Shekerinska: Edhe në vitin 2005, Franca ishte kundër zgjerimit

1

Shkup, 20 nentor – E pyetur nëse ekziston edhe mundësia që Bashkimi Evropian ta mbyllë përgjithmonë procesin e zgjerimit, ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska tha se zëra të tillë kanë ekzistuar çdoherë.

Ajo kujtoi se edhe në vitin 2005 ishin pikërisht Franca dhe Holanda të cilat për shkak të mossuksesit në referendumet e brendshme ishin kundër zgjerimit.

Sipas Shekerinskës çdoherë ekzistojnë dy palë në BE, ata që duan zgjerimin dhe ata që duan thellimin e Unionit.(koha.mk)

Comments are closed.