SHBA, protestë kundër incidenteve raciste në Virginia

Qindra njerëz të cilët u mblodhën përballë Federal Plaza dënuan incidentet raciste në qytetin Charlottesville të Virginias

13

Në Çikago është mbajtur protestë kundër incidenteve raciste në qytetin Charlottesville të shtetit federal amerikan Virginia. Qindra njerëz të cilët u mblodhën përballë Federal Plaza dënuan incidentet raciste në qytetin Charlottesville të Virginias. Përveç pankartave e fotografive të cilat i mbanin në dorë, protestuesit i shënuan mendimet e tyre në tokë dhe dhanë mesazhe për unitet dhe solidaritet.

Në programin e mbështetur nga grupe të shumta, një numër i madh i përfaqësuesve iu drejtuan pjesëmarrësve. Në protestë ku pati mjaft momente emocionale, u tha se krimet raciste dhe të urrejtjes me të cilat SHBA po ballafaqohet, paraqesin një potencial të madh të rrezikut në aspektin shoqëror. Policia e Çikagos gjatë aktivitetit ka marrë masa të sigurisë në rajon.

Një person ka humbur jetën dhe disa të tjerë janë plagosur në qytetin Charlottesville pasi grupet raciste i kanë shtypur me automjet. Në protestën e grupeve raciste pas planit për heqjen e statujës së komandantit të ushtrisë së konfederatës së qytetit Charlottesville, Gjeneral Robert E. Lee, erdh deri tek përleshjet mes kundërshtuesve të protestës, ku pas incidenteve u shpall gjendje e jashtëzakonshme në rajon.

Comments are closed.