SHBA-ja hoqi dorë nga sistemimi i dy anijeve ushtarake në Detin e Zi

57

Uashington, 15 prill – SHBA-ja hoqi dorë nga sistemi i dy anijeve ushtarake në Detin e Zi përmes deteve turke këtë javë, në kushte të tensioneve midis Ukrainës dhe Rusisë, publikuan sot autoritetet turke dhe mediat.

Burime diplomatike turke bënë të ditur se sot anija e parë ushtarake nuk ka kaluar nëpër Bosfor siç ishte planifikuar.

Sipas agjencisë shtetërore të lajmeve Anadollu, e cila u referohet personave të tjerë zyrtarë, sistemimi i anijeve i caktuar për sot dhe nesër është anuluar, ndërsa Ankaraja nuk është informuar për një datë të mundshme.

Anijet ushtarake amerikane duhej të kalojnë nëpër Bosfor nga Mesdheu më 14 dhe 15 prill dhe të hyjnë në Detin e Zi. Ato duhej të qëndrojnë në Detin e Zi deri më 4 dhe 5 maj.