Selfiet kthehen në obsesion

20

Shkrepim 93 miliona ”selfie” në ditë, një obsesion dhe varësi e vërtetë për disa.”Selfiet janë simptoma e një shqetësimi serioz të përhapur, që po çon në njohjen e vetvetes vetëm përmes shikimit të të tjerëve”, shpjegon Giovanni Stanghellini i Departamentit të Shkencave Psikologjike, Shëndetit dhe Territorit të Universitetit të Kietit.

“Videor ergo sum’, është një term që nënkupton ‘unë ekzistoj sepse jam vëzhguar nga dikush”, shpjegon Stanghellini. “Vetvetja, me pak fjalë, merr formë vetëm përmes vështrimit të të tjerëve, vetëm sepse dikush shikon selfie-n tim”, shton eksperti.

”Problemi është akoma më i mprehtë për shkak të faktit se selfie-t kthehen në obsesion për trupin tonë, sa që për shumë prej nesh është e vështirë të imagjinohet ekzistenca pa to”, përfundoi studiuesi.