Ruskoska: Politika është përzjerë në gjykimin për “27 prillin”

4

Shkup, 9 maj – Nga ajo që kemi si dëshmi besoj se ish-kryeministri Nikolla Gruevski është porositës i ngjarjeve që u mbajtën më 27 prill të vitit 2017 në Parlament. Shpresoj se së shpejti do të ngrihet një aktakuzë për katër nga organizatorët dhe porositësit e ngjarjes dhe për dy personat që janë të pakapshëm, hetimi do të ndalet deri në kërkimin e tyre, tha prokurorja Vilma Ruskoska, transmeton Koha.mk

Sipas saj, ka përfshirje politike në gjykatën e rastit të “27 prillit”. “Edhe ngjarjet u zhvilluan në Parlament, dhe amnistia u dha nga Kuvendi. Mund të ketë një justifikim për atë që kanë bërë, por nuk do të doja të përsëritej dhe politika sërish të ndërhynte në gjyqësor”, tha Ruskoska në emisionin “E Vërteta” (Samo Vistina) në TV Kanal 5.

Ajo theksoi se nuk e ka të qartë se pse Interpoli nuk ka njoftuar një urdhër arresti kundër dy personave që janë të paarritshëm kur ai më parë njoftoi se ai lëshoi fletëarrest për pesë personat e tjerë të përfshirë në ngjarjet e 27 prillit, disa prej të cilëve u dënuan dhe edhe për personin e fundit të kapur në Suedi është marrë tashmë një kërkesë për ekstradim.

Për rastin “Lagjja e Trimave” në të cilin ajo ishte prokurore e dytë, ka shumë prova të forta për të gjithë të pandehurit dhe ka analiza të ADN-së dhe gjurmët e gishtërinjve nga të gjithë të dënuarit.

Ajo vuri në dukje se kolegu i saj, i cili ishte prokurori i parë, tashmë ka parashtruar ankimim për aktgjykimin për lirimin e katër të dënuarve dhe tani, siç tha ai, ata presin të shohin se çfarë do të vendosë Gjykata e Apelit.

“Kjo lëndë është punuar shumë mirë dhe nuk ka aspak politikë në të. Unë nuk shoh ku njerëzit që protestojnë e shohin politikën në rastin kur nga të dyja palët ka viktima. PSP-ja nga ne nuk e ka kërkuar këtë lëndë deri më tani. Kam dëgjuar se nuk kishte “bomba” për të, por vetëm të dhëna”, tha Ruskoska. (koha.mk)

Comments are closed.