Rritet niveli i lumenjve, liqenet në kuadër të mesatares

6

Shkup, 26 korrik  – Rritje e nivelit të lumenjve në raport me mesataren për muajin korrik shënon sot lumi Vardar në Jegunoc te “Zajçev rid” në Shkup, në Veles dhe Demir Kapi si dhe në Pçinjë te Banjat e Katllanovës.

Të dhënat e Drejtorisë për punë hidrometeorologjike tregojnë se ulje të nivelit të ujit ka në Drinin e Zi në Llozhan, në Treskë të Makedonski Brodit dhe në “Kriva reka” të Kriva Pallankës.

Nivelet e ujit në Liqenin e Ohrit, Prespës dhe Dojranit sipas matjeve të sotme janë në kuadër të mesatares. 

Comments are closed.