Rreth 20 persona në marshin protestues “Maqedonia bllokon”

Kërçovë, 23 dhjetor – “Maqedonia bllokon” e kryesuar nga Janko Baçev sot u përpoq që të bllokojë rrugën magjistrale Shkup-Ohër tek vendi Drugovë në Kërçovë.

Në marsh merrnin pjesë rreth 15 deri 20 vetë, të cilët kishin flamuj rusë dhe kishin veshur jelekë të verdhë.

Policia nuk lejoi bllokimin e rrugës, pori lejoi  që të marshojnë në magjistrale nga Drugova deri në Kërçovë, por gjatë kësaj qarkullimi nuk ishte në ndërprerje të plotë.

Marshi protestues zhvillohet nën sigurinë e policisë, pa probleme të dukshme.

Bllokimi, siç theksojnë nga “Maqedonia bllokon”, vjen në kuadër të aktiviteteve për protesta dhe bllokada jashtë qytetit të Shkupit me qëllim pengimin e ndryshimit të Kushtetutës.