Rregullorja ndryshon sërish, ja rastet kur do jepet penallti

0

Bordi Ndërkombëtar (IFAB), organi që rregullon Rregulloren e Futbollit, do të takohet të shtunën e ardhshme për të rishikuar konceptin e prekjes së topit me dorë brenda zone për tri rastet përjashtimore të paqëllimshme.

Tre përjashtimet: Aktualisht, në rregulloren që ekziston tani është e shkruar se janë tri raste kur prekja e topit me dorë brenda zone nuk jepet penallti: 1. Kur duart janë të ngjitur për trupi, 2. Kur topi preket me dorë pas një devijimi, 3. Kur lëvizja e dorës është e natyrshme dhe jo e qëllimshme. Vetëm në këto tre raste nuk akordohet penallti.

Gjithsesi IFAB dëshiron të ndryshojë sërish këtë rregull dhe në mbledhjen e 1 qershorit në Skoci do kërkojë që çdo prekje e topit me dorë në zonë të akordohet penallti, pavarësisht qëllimit dhe lëvizjes së lojtarit.

Votimi. Në mënyrë që propozimi i IFAB të ketë sukses, ai nuk zbatohet pa shumicën e thjeshtë. Duhen të paktën gjashtë nga tetë vota në Këshill, që të integrohen me një votë secilin, katër federata të Britanisë së Madhe (Angli, Uells, Skoci dhe Irlandën e Veriut) dhe FIFA-s, vota e tyre është me vlerë katër.

Comments are closed.