Rregullat për bagazhin e dorës në avion tashmë kanë ndryshuar!

273

Lajme të reja për bagazhet e dorës për të gjithë ata që udhëtojnë me aeroplan duke filluar nga 26 qershori. Këtë herë nuk bëhet fjalë për ndryshime në politikat e udhëtimit të kompanive të veçanta, por të një vendimi të marrë nga Autoriteti Kombëtar i Aviacionit Civil (ENAC), i cili me një shënim të lëshuar më 25 qershor ndalon që transportuesit të përdorin hapësirën e stivave mbi sediljet e avionit për të transportuar bagazhin e kabinës.

Sipas asaj që raportohet në shënimin informativ, i cili përfshin informacionin më të fundit të publikuar nga Ministria e Shëndetësisë, udhëtarët, pra, do të jenë në gjendje të mbajnë vetëm një pjesë të vogël bagazhesh në aeroplan që do të duhet t’i vendosin nën sediljen e përparme. Kjo masë përfshihet në dispozitat e marra për të përshtatur kushtet e fluturimit me standardet e parashikuara për t’u marrë me emergjencën Covid-19 në këtë fazë të parë të rikuperimit të transportit ajror.

Në veçanti, shmangia e përdorimit të stivave të sipërme do të bëjë të mundur që të mos krijohen tubime përgjatë korridorit dhe të shpejtohen procedurat e ngarkimit dhe zbarkimit. Ndalimi plotëson dhe konfirmon dispozitat që ENAC nxori më 12 qershor, në bazë të dispozitave të Dekretit Kryeministror të 11 qershorit, dhe i cili gjithashtu përfshin rregullat për matjen e temperaturës dhe vetë-certifikimin që pasagjerët duhet të paraqesin për kompaninë.