Rrëfimi rrëqethës i femrës pa organ

Rebekah Knight (25) nga Ballymoney, Irlandë e Veriut, kishte menduar se do të fillonte periudhat e saja njëjtë sikurse edhe bashkëmoshataret e saja.

Sidoqoftë, në atë kohë ajo ishte 17-vjeçare dhe ende po priste kur nisi të merakosej se diçka nuk është në rregull. Fillimisht, ajo mendoi se ishte “e vonuar”, por pas bisedës me të ëmën Debbie (52), vendosi të shkojë për vizitë te mjeku.

Në spitalin Royal Victoria, Belfast, ajo zbuloi se vuante nga një gjendje e rrallë e quajtur sindroma Mayer Rokitansky Hauser (MRKH),që do të thotë se ajo ishte lindur pa organin e saj.

Gjendja prek një në 5 mijë femra në gjithë botën.

“Isha e shkatërruar kur më thanë se nuk do të mund të lindë fëmijë. S’ka si ta përshkruaj më keq”, tha Rebekah.

“Por, ka ende opsione si operimi apo adaptimi. Kjo nuk do të më ndalojë të qenit nënë”, shton ajo.

Pasi vezoret e saj funksionojnë normalisht, Rebekah mund të ketë fëmijë e saj biologjik, por për shkak të mungesës së uterusit, ajo nuk do të jetë në gjendje t’i mbajë.

Rebekah shpreson se një ditë do të takojë dikë me të cilin do të bie në dashuri.

“Takimi me njerëz mund të jetë i vështirë, pasi është e rëndë t’ua them këtë, sidomos që unë nuk mund të kem fëmijë. Kjo është pjesë e imja, po runë duhet të mësohem. Secili ka luftën e vet, kjo është e imja”, tha ajo.