Rrëfimi prekës i infermieres: Një vajzë i tha mirupafshim nënës së saj nga telefoni

134

“Ju luftoni vetëm kundër Coronavirus”. Noemi Bonfiglio, infermiere e kujdesit intensiv të spitalit Martini në Torino në një postim të gjatë në Facebook flet për videon thirrjen midis një vajze dhe nëne në spital. E vetmja mënyrë e pranuar me të cilën pacientëtr në ICU duhet të komunikojnë me botën e jashtme.

Askush nuk mund të shkojë t’i gjejë ata që t’i japin rehati në momentin më të vështirë të jetës së tyre. Shumë e gjejnë veten vetëm, duke luftuar sëmundjen. Si dhe në momentin e vdekjes. Në anën e tyre vetëm infermierët, bëhen shoqëruesit e vetëm të një udhëtimi të dhimbshëm dhe të trishtuar. “Zonjë, kemi një telefonatë me vajzën tuaj?” le të shohim nëse përgjigjet! – thotë ajo.

Tingëllon telefoni dhe këtu, në anën tjetër të kamerës, imazhi i një vajze me sy të shndritshëm, e cila më në fund, pas ditëve të shtrimit në spital, e sheh nënën e saj në një shtrat spitali, e rrethuar nga punonjës të shëndetshëm plotësisht të kapur deri sa të mos mundet as të shohësh fytyrën. Një monitor, një përkrenare në kokën e saj që nuk të lejon të flasësh, një frymëmarrje e vështirë dhe e munduar, lodhje për shkak të sëmundjes … dhe nga ana tjetër mund të dëgjosh fjalë të ëmbla dhe të trishtueshme, të lexosh dhe e rëndë në të njëjtën kohë.

“Ke qenë gjithmonë një nënë luftëtare, kurrë mos hiqni dorë, ne jemi të gjithë me ju! ” . Dhe unë pranë saj, pas maskës sime, të ndjej të dridhura dhe lotë emocion unik !! Unë as nuk mund të them se çfarë emocioni është … Unë e di vetëm se nuk do ta harroj kurrë. Kjo ishte ndoshta hera e fundit që një nënë ishte në gjendje të shihte vajzën e saj dhe ajo ishte në gjendje të thoshte se e donte!! “.

Momente që infermierja nuk do t’i harrojë kurrë. “Nuk ka rëndësi se kush është prekur dhe në cilën moshë, ky virus shumë shpejt ndan lidhjet derisa ato të shuhen përfundimisht – thotë ajo-. Nuk dëshiroj që dikush të shohë atë që kam parë në spital në javët e fundit, por e di që nëse vetëm do të ishte e mundur të bëheshin të gjithë të ndjejnë atë emocion të ndjerë gjatë asaj thirrje video, shumë njerëz do të thoshin se “Unë të dua” më shumë. .”

Comments are closed.