Rossi pozitiv për doping, pezullohet për një vit

Një histori dopingu është përfshirë në karrierën “e torturuar” të Giuseppe Rossi, sulmuesit të konsideruar prej kohësh si shpresa e futbollit italian, i cili mbeti prapa nga një seri lëndimesh të rënda. Lojtari, siç mëson “ANSA”, u gjet pozitiv për një substancë “të specifikuar”, e cila lejohet nga rregullorja vetëm në një rast, që nuk është ky i Rossit.

Ky i fundit nuk ka dhënë shpjegime bindëse pse e ka përdorur. Testi u krye në fund të sezonit të kaluar dhe për sulmuesin është kërkuar një vit pezullim, pasi rezultoi pozitiv. Ndeshja në të cilën është kryer testimi antidoping është Benevento-Genoa, që u luajt më 12 maj dhe përfundoi 1-0 për “campani”.

Rossi, i marrë dy herë në testim antidoping nga “Nado Italia” në kohën kur ishte lojtar “rossoblù”, aktualisht është pa kontratë.