Rizbulohet pas 70 vitesh vepra “Gebogene Spitzen”

16

Pioneri i artit modern pikturoi veprën, e cila u rishfaq në një koleksion privat muajin e kaluar, në vitin 1927. Për shtatë dekada, e vetmja çelës për vendndodhjen e Gebogene Spitzen (Këshilla të Lakuara), një akuarel i vitit 1927, nga ekspresionisti rus, Wassily Kandinsky, ishte një vizatim i vogël i shënuar në kufijtë e një liste punimesh. Piktura supozohej se ishte zhdukur që nga viti 1949. “Shumë ekspertë të Kandinsky-t bënë kërkime në punë, megjithatë, pamja dhe vendndodhja e saj e saktë mbeti një mister për dekada”, thotë Robert Ketterer, pronari i shtëpisë së ankandit Ketterer Kunst, në një deklaratë.

“Sugjerimi i vetëm erdhi nga katalogu raisonné i Vivian Endicott Barnett: një skicë e vogël e bërë nga kujtesa e shkruar. Vendndodhja: E panjohur “. Për habinë dhe gëzimin e historianëve të artit, ‘Gebogene Spitzen (Curved Tips’) u rishfaq në pasurinë e një koleksionisti privat në Gjermaninë perëndimore muajin e kaluar.

Pastaj, më 18 qershor, akuareli iu shit një koleksionisti me qendër në Berlin për gati 1.3 milion dollarë (1.13 milion €) një shumë e trefishuar vlerësimin e saj prej 300 mijë dollarësh, siç raporton e perditëshmja “Deutsche Welle”. Vepra – një rregullim i vijave të drejta, të holla dhe skajeve të lakuara të rrathëve në letër të zverdhur – u shfaq për herë të fundit në publik në 1932. Para se të pikturonte këtë akuarel në 1927-n, Kandinsky (1866-1944) fitoi famë në botën e artit Evropian për peisazhet e tij të animuara, me ngjyra të ndezura që shkonin drejt abstragimit. Një sinestet i cili “fjalë për fjalë shikonte muzikë kur dëgjonte muzikë dhe dëgjonte muzikë kur pikturonte”, sipas Muzeut të Artit në Denver, Kandinsky mbante një pasion gjatë gjithë jetës për të përcjellë përvojën emocionale të muzikës përmes artit, shkroi Sarah Rose Sharp për Hyperallergic në fillim të këtij viti .