Rikthehet Volvo klasike me super modelin P1800

19

Modeli Volvo P1800 ishte aq i dëshirueshëm saqë thjesht duhej të kthehej, por jo në garazhin e koleksionistëve, por në pistën e mbuluar nga dëbora në Suedi, në vendin e tij të lindjes. Modeli P1800 është një nga veturat me dizajnin më të mirë, jo vetëm brenda Volvo, as në Evropë, por në gjithë historinë e automobilave. Edhe sot, dekada pas ndërprerjes së prodhimit, ajo ngjall admirim duke na kujtuar me nostalgji një kohë kur LED-të nuk ishin arritja maksimale e projektuesve, dhe një makinë individuale mund të njihej nga një distancë e madhe.

P1800 është rikthyer vërtet, falë Cyan Racing. Modeli i rimishëruar është një rivendosje e vërtetë me një bollëk zgjidhjesh të përparuara teknologjikisht, por në të njëjtën kohë pa ndihma elektronike. Dhe kjo është pikërisht arsyeja pse ai doli në rrugën e mbuluar nga bora. “Qëllimi ynë është të bëjmë një makinë me një dizajn bazë që lejon shoferin të dijë kufijtë e saj, në vend që të mbështetet në ndihmat elektronike si shumica e makinave moderne super sportive. E gjitha ka të bëjë me reagimin e motorit, ekuilibrin e shasisë dhe peshën e ulët, duke e bërë makinën të gjallë dhe argëtuese”, shpjegon Mattias Evensson, shefi i zhvillimit të kësaj makine.