[adning id="476476"]

Regjistrohen 81 raste të reja me koronavirus

28

Shkup, 31 korrik – Ministria e Shëndetësisë informon se sipas të dhënave të Institutit për shëndet publik në 24 orët e fundit janë bërë 5.315 testime,  ndërsa janë regjistruar 81 raste të reja me Kovid-19. Nuk janë regjistruar pacientë të vdekur, ndërsa janë shëruar 12 pacientë.

Prej të sapoinfektuarve, nga Shkupi janë 27, Tetova – 25, Kumanova-9, Gostivari-7, Kavadari, Kërçova, Dibra dhe Pehçeva- nga 2, Manastiri, Strumica, Struga, Berova dhe Vallandova – nga 1.

Nga  12 pacientët e shëruar, në Tetovë janë -5, Shkup-3, Kumanovë-2, Gostivar dhe Prilep-nga 1.

Janë bërë 5.315 testime përmes: ISHP-93, QSHP Shkup-35, QSHP Manastir-107, QSHP Prilep-37, QSHP Tetovë-39, QSH Kumanovë-32, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmologji me Alergologji 0, SPQ 8 Shtatori-5, Instituti për Mikrobiologji-26, Zhan Mitrev-77, Avicena-261, Biotek-181, Sistina-84, laboratori Laor-572 Sinlab-78 Remedika-21, Pllodnost-55, Genea-4, Nikob Lab-1.170, VFV Medikal-35, Eli Medika-16, ISHP dhe IPSH (rapid test) – gjithsej 2.387.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 976.710 testime për Kovid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid në vendin tonë prej fillimit të epidemisë është 156.380, numri i pacientëve të shëruar është 150.362, i të vdekurve 5.493, ndërsa numri I rasteve aktive është 525.

Sipas analizave epidemiologjike për momentim, distribuimi nëpër qytete është si në vijim: Në Shkup janë 171, Tetovë 135, Kumanovë 59, Prilep 11, Manastir-18, Veles 5, Gostivar 36, Kavadar 3, Ohër 8, Shtip 5, Strumicë 12, Strugë 6, Koçan 6, Kërçovë 15, Gjevgjeli 2, Negotinë 0, Sveti Nikollë 3, Resnjë 0, Kriva Pallankë 0, Radovish 3, Berovë 2, Dellçevë 1, Dibër 17, Vinicë 0, Probishtip 0, Vallandovë 5, Bogdanc 0, Krushevë 0, Demir Hisar 0, Demir Kapi 0, Kratovë 0, Makedonski Brod 0, Pehçevë 2, Makedinska Kamenicë 0, Dojran 0.