Real Madridi krijon edhe ekipin e femrave pas 118 vitesh

25

Real Madrid i femrave është ekipi më i ri i futbollit që ka krijuar ekipin e grave, vendim që është konsideruar “shumë pozitiv”. Ai ka kryer një blerje prej 300,000 eurosh të një klubi me bazë në Madrid, Tacon, që tani zyrtarisht ka marrë emrin e ri, Real Madrid Femenino.

Përmes një deklarate, zyrtarë të këtij ekipi kanë thënë se kanë dëshiruar që të “kontribuojnë në zhvillimin dhe rritjen e sportit”.

Presidenti i ekipit, Florentino Perez ka thënë: “Ka ardhur koha për ndërtim të një ekipi për të cilin të gjithë do të jemi krenarë”.

Klubi Tacon, që ishte formuar më 2014, verën e kaluar ka kryer një proces rekrutimi, duke nënshkruar kontratë me lojtaren suedeze, Kosovare Asllani dhe Sofia Jakobsson.