Radonçiq: Ne boshnjakët duhet ta përgëzojmë Vuçiqin

92

Presidenti i SBB BiH, Fahrudin Radonçiq, i tha N1 se largimi i Aleksandar Vuçiq në Donald Trump ishte keqinterpretuar në BiH dhe pyeti pse nuk do të shprehnim kënaqësi sepse “kur kemi ndikimin e SHBA në Beograd, BiH dhe Boshnjakët janë shumë më të qetë”.

Duke komentuar punën dhe fjalimet e anëtarëve të thirrjes aktuale të Presidencës së BiH, Radonçiq tha se është e qartë se ne po hyjmë në fushatën zgjedhore.

“Z. Dodik krijon një atmosferë në lidhje me historinë që Ambasada në Izrael duhet të zhvendoset, dhe nga ana tjetër, ekziston historia për njohjen e Kosovës. Isshtë e qartë se ne do ta bëjmë atë kur ta bëjë Serbia,” tha Radoncic.

Duke folur për vizitën e Vuçiç në Shtëpinë e Bardhë, ai tha se ishte një “gjë shumë e mirë”.

“Pse të mos shprehim kënaqësi nëse Shtetet e Bashkuara, të cilat janë një mik i madh i rajonit dhe BiH, po bëhen forca e jashtme mbizotëruese në Serbinë fqinje? Isshtë një gjë e madhe që Presidenti Vuçiç shkoi atje, ai bëri një marrëveshje të madhe. Kur kemi ndikimin e SHBA në Beograd, ne “BiH dhe Boshnjakët janë shumë më të qetë. Ne duhet të bëjmë tifo për Serbinë që të zhvillojë, të ndërtojë një autostradë dhe është më mirë të ndërtojmë me para amerikane sesa me para kineze ose ruse. Unë duhet ta përgëzoj Vuçiç,” tha Radonçiq drejtpërdrejt në Dan.

Duke komentuar historinë e “Shengenit të vogël”, ai tha se ishte një shans i mirë për BiH.