Qytetet më të ngarkuara në botë

Kompania e navigimit “TomTom” ka publikuar një listë të qyteteve më të ngarkuara në botë. Indeksi për trafikun nga “TomTom” njoftoi në bazë të 19 trilionë pikëve të grumbulluara gjatë nëntë vjetëve në një total prej 390 qytete botërore. Niveli i trafikut vlerësohet nga 0 deri ne 100%, varion nga 66% në qytetet e ngarkuara nga të paktën 9% të qyteteve të frekuentuara. Ralf Peter Schaefer, nënkryetar i “TomTom”, thotë se deklarata mbi indeksin e trafikut në qytete është projektuar për t’i ndihmuar shoferët, qytetet dhe planifikuesit e trafikut, në mënyrë që të kuptojnë bllokimin e trafikut dhe, më e rëndësishmja, për të gjetur një mënyrë për ta reduktuar, përcjell albinfo.ch. Raporti i plotë, i cili përfshin 189 qytete në tërësi, mund të shihet:

http://www.tomtom.com/en_gb/trafficindex/list?citySize=LARGE&continent=ALL&country=AL

Londër, UK (40%)

Taipei, Taiwan (40%)

Tianjin, Kina (41%)

Shanghai, Kina (41%)

Shën Petersburg, Rusi (41%)

Kaohsiung, Taiwan (41%)

Buenos Aires, Argjentina (42%)

Shijiazhuang, Kina (42%)

Santiago de Chile, Chile (43%)

Hangzhou, Kina (43%)

Shenzhen, Kina (44%)

Guangzhou, Kina (44%)

Moska, Rusia (44%)

Los Angeles, USA (45%)

Changsha, Kina (45%)

Beijing, Kina (46%)

Taina, Taiwan (46%)

Rio de Janeiro, Brazil (47%)

Chengdu, Kina (47%)

Stambolli, Turqi (49%)

Bukuresht, Rumuni (50%)

Chongqing, Kina (52%)

Jakarta, Indonezi (58%)

Bangkok, Thailand (61%)

Mexico City, Meksikë (66%)