Qumështi i gomaricës: Çdo pikë e tij vlen si flori

4

Qumështi i gomaricës është jashtëzakonisht i dobishëm për trajtimin e sëmundjeve të mushkërive dhe përmban 60 herë më shumë vitaminë C se sa qumështi i lopës. Ngjyra e qumështit të gomarit është më ndritshme në krahasim me qumështin e lopës. Ai konsumohet vetëm një decilitër në ditë. 24 orë pas konsumimit të qumështit largohet kollitja. Në ka produkt që dhuron bujarisht jetë të shëndetshme dhe bukuri që nuk fshihet dot, është qumështi i gomaricës.

Një produkt që babai i mjekësisë, Hipokrati, ishte i pari i cili që në antikitet e rekomandoi jo thjesht si eliksir i bukurisë, por edhe i shëndetit, për të luftuar sëmundje të ndryshme. Ky produkt ka gjetur gjithashtu përdorim të gjerë edhe në fushën e kozmetikës. Është e dokumentuar nga Hipokrati, babai i mjekësisë, se qumështi i gomaricës ka efekte pozitive në trupin e njeriut. Ai është përdorur edhe në Romën e Lashtë dhe në Francë deri në shekullin e XX.

Nga ana e vlerave ushqyese, është ndryshe nga qumështi i lopës- Në krahasim me qumështin e kafshëve të tjera, qumështi i gomaricës është ai që ngjason më shumë me atë të njeriut, kjo e bazuar në nivelin e ph (pehashit) dhe në përbërjen e vlerave ushqyese që ka. Ai gjithashtu përmban më pak yndyra se qumështi i lopës dhe ka më shumë acide yndyrore Omega-3 se ai. Është vërtetuar se substancat natyrale të qumështit të gomaricës rrisin imunitetin, që mund të jetë shumë e dobishme për p A po kthehet konsumimi i këtij qumështi në trend.

Comments are closed.