Qindra migrantë kapen nga rojet e Meksikës

Meksiko, 23 janar – Qindra migrantë të Amerikës Qendrore u kapën në autobusë nga rojet e Meksikës dhe agjentët e imigracionit pasi kaluan në vend të enjten herët dhe ecnin për orë të tëra përgjatë një autostrade rurale, transmeton gazeta KOHA.

Mërgimtarët ishin ndalur për atë ditë në një udhëkryq të hijeve, kur qindra trupa të rojeve kombëtare përparuan linjat e tyre në brenda 100 metra të migrantëve. Një negociatë e shkurtër u ndal, migrantët u gjunjëzuan në tokë në lutje dhe filluan të brohorasin “ne duam të kalojmë”.(koha.mk)