Qeveria jep dritë jeshile për blerjen e Angiografit të ri për nevojat e Institutit të Radiologjisë

13

Shkup, 14 janar – Në seancën e regullut të tretë me rradhë Qeveria dha pëlqimin e saj për Ministrinë e shëndetësisë që të fillojë një procedurë për prokurimin e pajisjeve mjekësore – angiograf për nevojat e Institutit PHI Universiteti të Radiologjisë Shkup në shumën totale prej 60.000.000,00 fonde të planifikuara në programet e përfshira në pjesën e zhvillimit të buxhetit në vitin 2020, 2021 dhe 2022.

Duke pasur parasysh trendin në rritje të sëmundjeve kardiovaskulare dhe enëve të gjakut në veçanti, nevoja për një pajisje të tillë është identifikuar për Institutin e Radiologjisë.

Blerja e angiografit të ri në këtë strukturë do të rrisë më tej nivelin e kujdesit shëndetësor për pacientët me sëmundje të zemrës. Është një aparat shumë i sofistikuar për ekzaminimin e enëve të gjakut të trurit, qafës, aortës, gjymtyrëve.

Në të njëjtën kohë, angiografia periferike shpesh zbulon ngushtimin e arterieve që mund të hollohen dhe stentohen gjatë ekzaminimit dhe në të njëjtën kohë kryhet një procedurë ndërhyrëse.(koha.mk)

Comments are closed.