Qëndrimi i gjatë ulur në zyrë ju rrezikon nga obeziteti dhe sëmundjet e zemrës

3

Njerëzit nuk kanë për qëllim që gjatë gjithë kohës të qëndrojnë ulur. Por pavarësisht angazhimeve një mënyrë jetese e tillë, ngre rrezikun e obezitetit.

Më të rrezikuar sipas studimit të fundit në SHBA, janë ata të cilët punojnë në zyrë dhe veç kësaj kanë gjasa që të preken më shumë nga diabeti i tipit 2, kanceri, sulmi në zemër apo tru, presioni i lartë i gjakur, kolesteroli i lartë apo dhe osteoporoza, njofton Klan Kosova.

Megjithë përparimin e kohëve të fundit, sëmundjet e zemrës mbeten shkaku kryesor i vdekjes, duke vrarë gati 290,000 gra amerikane një vit.

Mënyrat më të mira për të kufizuar rreziqet e sëmundjeve të zemrës nuk janë pirja e duhanit ose të përdorimi i produkteve të duhanit.

Në studim potencohet se dieta e mirë e cila progreson shëndetin e zemrës dhe të ushtrimet janë zgjidhja më  e duhur.

Comments are closed.