PTHP kërkon paraburgim për Emil Jakimovskin

Pas gati 20 orësh marrjes në pyetje në një stacion policor, Prokuroria kërkon paraburgim për ish të punonjësin në Regjistrit Qendror, Emil Jakimovski.

“Prokuroria Themelore Publike Shkup ka filluar procedurat kundër një personi për kryerjen e veprave penale – “Rrezikim të sigurisë” sipas nenit 144 paragrafi 2 (kryerjen e dhunës në familje), rrezikimin të sigurisë së përmendur në nenin 144 paragrafi 4 (nga sistemi i informacionit), dhe mosrespektimi i vendimi gjyqësor i përmendur në nenin 377 5. Duke vlerësuar të gjitha rrethanat të rastit, prokurori publik kompetent i paraqet gjykatësit paraprak të Gjykatës Themelore Penale të Shkupit propozim për paraburgimin e të dyshuarit”, thuhet në deklaratën e PTHP-së.

Jakimovski u arrestua dje për dhunë në familje, ndërsa së fundmi iu është kërcënuar dhe ka fyer nga gazetaret Meri Jordanovska dhe Iskra Koroveshovska.