Pse njerëzit po heqin dorë nga nënshtetësia e tyre amerikane?!

49

Amerikanët që duan të heqin dorë nga nënshtetësia e tyre duhet të paguajnë 2350 dollarë dhe të paraqiten personalisht në ambasadën amerikane në vendin e tyre nëse nuk janë në Amerikë. Me gjithë rreziqet që vijnë me heqjen dorë të një nënshtetësie amerikane, Bambridge parashikon që prirja vetëm do të vazhdojë të rritet

Një numër rekord njerëzish janë duke hequr dorë nga nënshtetësia e tyre amerikane në SHBA, sipas një studimi të ri të publikuar së fundmi. Më shumë se 5800 amerikanë hoqën dorë nga nënshtetësia e tyre në gjashtë muajt e parë të vitit 2020 në krahasim me 2.072 amerikanë gjatë vitit 2019, sipas Bambridge Accountants, një firmë me qendër në New York e specializuar në taksat e mërgimtarëve në SHBA, mërgimtarët në Mbretërinë e Bashkuar, aktorët dhe krijues të tjerë në SHB. dhe MB.

Firma tha se shqyrtoi të dhënat publike, të publikuara nga qeveria amerikane çdo tre muaj, për emrat e të gjithë amerikanëve që heqin dorë nga nënshtetësia e tyre. “Këta janë kryesisht njerëz që tashmë janë larguar nga SHBA dhe thjesht vendosën që tashmë kishin gjithçka”, tha Alistair Bambridge, partner në Bambridge Accountants, për CNN. “Ajo që kemi parë është se njerëzit janë lodhur me gjithçka që po ndodh me Presidentin Donald Trump, se si po trajtohet pandemia e koronavirusit, dhe me politikat politike në SHBA për momentin”.

Ndërsa shumë njerëz që kanë hequr dorë nga nënshtetësia e tyre, ankohen se nuk janë të kënaqur me klimën e sotme politike në SHBA, një arsye tjetër për vendimin e tyre shpesh janë taksat, sipas Bambridge. Qytetarët amerikanë që jetojnë jashtë kërkohet që të paraqesin deklarata tatimore çdo vit, të raportojnë llogaritë e tyre bankare të huaja, investimet dhe pensionet, tha ai. Ndërsa këta qytetarë ishin në gjendje të kërkojnë kontrollet e stimulit prej 1,200 dollarë dhe 500 dollarë për secilin fëmijë, për shumë njerëz, raportimi vjetor i taksave në SHBA “është shumë i tepërt”.

Amerikanët që duan të heqin dorë nga nënshtetësia e tyre duhet të paguajnë 2350 dollarë dhe të paraqiten personalisht në ambasadën amerikane në vendin e tyre nëse nuk janë në Amerikë. Me gjithë rreziqet që vijnë me heqjen dorë të një nënshtetësie amerikane, Bambridge parashikon që prirja vetëm do të vazhdojë të rritet. “Shumë njerëz janë duke pritur për zgjedhjet e nëntorit për të parë se çfarë do të ndodhë”, tha ai. “Nëse Presidenti Trump rizgjidhet, ne besojmë se do të ketë një valë tjetër njerëzish që do të vendosin të heqin dorë nga nënshtetësia e tyre”. (CNN)

Comments are closed.