Pse kapuçat kanë një top të butë në maje?

100

Mund të mos e keni vrarë mendjen ndonjëherë por a e dini se kapuçi juaj i preferuar ka pasur dikur edhe një funksion  tjetër veç mbajtjes së kokëve dhe veshëve ngrohtë kur jashtë bën ftohtë. Pjesa më e madhe e kapuçave kanë një top të butë në majë.

Vendosja e topit të butë në majën e kapuçave u aplikua fillimisht nga marinarët franceze të cilët rrinin për muaj me radhë nëpër varka. Ndaj, topi i butë iu vendos kapuçave për të zbutur goditjet e kokës kur kishte dallgë të forta e ata duhej të qëndronin të mbyllur në kabinë.