Pse buka gjermane është më e mira në botë?

1

Gjermania dallohet për makinat e luksit si BMW, Audi, Mercedes Benz, por jo vetëm. Në Gjermani, e veçanta është se buka gjermane është më e mira në botë dhe në veçanti kur shoqërohet me një gotë birrë. Gjermanët kanë më shumë furra buke dhe konsumojnë shumë lloje buke sesa shumica e vendeve të tjera në botë.

Zakonisht, kultura për të konsumuar mjaft bukë gjermane u shtua zyrtarisht nga trashëgimia kulturore e UNESCO-s nga viti 2015. Bukë është një element kryesor për shumicën e ngrënies në Gjermani: në mëngjes, në kohën e pushimit apo edhe gjatë darkës. Pra, përse gjermanët janë kaq të marrosur pas panineve, gjevrekëve dhe simiteve?

Një nga arsyet për këtë shumëllojshmëri të madhe në produktet e bukës është historia e fragmentuar e Gjermanisë deri në shekullin e 19-të. Pra, gjermanët deri në ditët e sotme kanë tendencë të hanë bukë të thekur, të prodhuar me thekër, miell integral dhe grurë dhe të mbushur me fara susami.

Comments are closed.