Protestë para Kuvendit kundër ndryshimeve kushtetuese

0

Para Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në të njëjtën kohë me mbajtjen e seancës plenare, mbahet edhe protesta kundër ndryshimeve kushtetuese, në organizim të “Maqedonia Bllokon”.

Strasho Onçev nga shoqata “Makedonium” tha se agjenda të cilën e punojnë në Kuvend nuk është maqedonase dhe se i kanë disa kërkesa të cilat sot do t’i porosisin nga protesta.

“Kjo që ndodh në Kuvend sot është uzurpim klasik i asaj që do të thotë maqedonizëm. Deputetët menjëherë ta braktisin Kuvendin. Zaev të japë dorëheqje, deputetët e VMRO -DPMNE-së t’i bashkohen popullit”, tha Onçev.

Organizatorët informuan se herët në mëngjes derisa janë përgatitur për protestën u është shkyçur energjia elektrike me ç’rast janë detyruar të blejnë gjenerator. Para Kuvendit në bulevard janë vendosur barrikada të dyfishta, ndërsa janë vënë re forca të shumta policore rreth Parlamentit

Comments are closed.