Prokuroria publike ka ndërmarrë 171 lëndë nga PSP-ja

0

Shkup, 20 shtator – Gjithsej 171 lëndë ka ndërmarrë Prokuroria publike e Republikës së Maqedonisë së Veriut nga Prokuroria Speciale Publike, thonë nga PPRMV. “Prokuroria publike e Republikës së Maqedonisë së Veriut nga Prokuroria publike për ndjekje të veprave penale lidhur dhe të cilat dalin nga përmbajtja e ndjekjes së paligjshme të komunikimeve ndërmori tre lëndë për të cilat është sjellur aktvendim i shkallës së parë, 10 lëndë të cilat janë në fazë të gjykimit, 19 lëndë për të cilat po zbatohet hetim, gjashtë lëndë të cilat janë në procedurë parahetimore, 80 lëndë prej të cilave një pjesë u referohen procedurës parahetimore dhe një pjesë kërkesave për vendosje të kompetencave të Prokurorisë publike për ndjekje të veprave penale lidhur dhe të cilat dalin nga ndjekja e paligjshme e komunikimeve, 38 lëndë për të cilat po bëhet hetim financiar dhe tre lëndë sipas medikamenteve të jashtëzakonshme juridike”, informojnë nga PPRMV.
Theksojnë se prioritet në shpërndarje kanë lëndët të cilat janë në procedurë gjyqësore, Kështu që siç vijnë gjykimet, ashtu do të ndahen autorizimet e prokurorëve publik.
Lëndët të cilat janë në hetim dhe në procedurë parahetimore, plotësisht do të shpërndahen, thonë nga PPRMV.

Deri më tani me autorizim të prokurorit republikan publik Ljubomir Jovevski, katër ish-prokurorë në PSP vazhduan t’i përfaqësojnë lëndët të cilat i udhëhiqnin deri më tani.
Prokurorët Fatime Fetai dhe Gavrill Bubevski u autorizuan për lëndën “Monstra”, Lençe Ristoska për “Talir 2”, Stevço Donev për “Tre qind” dhe Elizabeta Josifovska për “Total”.(koha.mk)

Comments are closed.