Pritet shpërthimi i një tjetër sëmundje seksualisht transmetuese

7

Një infeksion pak i njohur seksualisht i transmetueshëm mund të bëhet sëmundje shpërthyese e ardhshme nëse njerëzit nuk bëhen më vigjilentë, paralajmërojnë ekspertë.

Mycoplasma genitalium (MG) shpesh nuk ka simptoma, por mund të shkaktojë sëmundje inflamatore të pelvikut, e cila mund të lërë disa gra sterile. MG mund të humbasë, dhe nëse nuk trajtohet si duhet, mund të zhvillojë rezistencë ndaj antibiotikëve.

Shoqata Britanike e Shëndetit Seksual dhe HIV po lançon këshilla të reja. Mycoplasma genitalium është një bakter që mund të shkaktojë inflamacion të uretrës tek burrat, duke shkaktuar shkarkimin nga penisi dhe duke e bërë të dhimbshme për të urinuar. Te gratë, kjo mund të shkaktojë inflamacion të organeve riprodhuese (mitrës dhe tubave fallopiane), duke shkaktuar dhimbje dhe ndoshta ethe dhe disa gjakderdhje.

Ju mund ta merrni atë duke patur seks të pambrojtur me dikë që e ka atë. Prezervativët mund ta parandalojnë këtë përhapje. MG nuk shkakton gjithmonë simptoma dhe nuk ka gjithmonë nevojë për trajtim, por mund të humbasë një infeksion tjetër të transmetuar seksualisht, si klamidia.

Comments are closed.