Prezantohet Jeep Avenger tërësisht elektrik (FOTO)

Jeep po zbulon fazën tjetër të modelit të tij tërësisht elektrik në përpjekjen për t’u bërë lider global në segmentin SUV me emetime zero. Jeep do të prezantojë katër SUV elektrikë të ri në Amerikën e Veriut dhe Evropë deri në vitin 2025, dhe i pari në seri është Avengeri, shkruan Autocar. Jeep ka njoftuar një plan gjithëpërfshirës për modelet e tij të gjeneratës së ardhshme tërësisht elektrike 4x, si pjesë e një transformimi të qëndrueshëm drejt shndërrimit në markën kryesore të SUV-ve të elektrizuar në botë.

Si pjesë e një plani gjithëpërfshirës të vazhdueshëm të produktit, 50% e shitjeve të markës Jeep në SHBA do të jenë plotësisht elektrike deri në vitin 2030, ndërsa 100% e shitjeve evropiane do të jenë plotësisht elektrike deri atëherë.

Plani mbështet plotësisht objektivat për emetimet neto zero të karbonit që grupi Stellantis vendosi si objektiv gjatë planit strategjik afatgjatë Dare Forward 2030. Jeep tregoi kështu fotot e para të dy SUV-ve elektrike, Jeep Recon dhe Wagoneer tërësisht të ri, të cilët do të mbërrijnë në Amerikën e Veriut por edhe në tregje të tjera në mbarë botën, ndërsa Jeep Avenger i ri dhe tërësisht elektrik do të jetë në tregun evropian në fillim të vitit të ardhshëm.

Advertisements