Presidentja e Zvicrës kritikon OKB-në

147

Në fjalimin e hapjes së Presidentes Zvicerane, Simonetta Sommaruga të mërkurën në mbrëmje në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, ajo dha një kritikë të ashpër ndaj vendeve anëtare.

Është 75 vjetori i organizmit global, por ajo theksoi se ka akoma luftëra, më shumë refugjatë se kurrë, katastrofa klimatike, uri dhe varfëri të përhapur dhe diskriminim ndaj grave, asnjëri prej tyre nuk tregon OKB në një dritë të mirë, shkruan Swissinfo.ch.

Në vijim mund ta ndiqni fjalimin e presidentes së Zvicrës:

https://www.swissinfo.ch/eng/multimedia/uder-fire_swiss-president-criticises-un-member-states/46054458?utm_content=o&utm_campaign=own-posts&utm_medium=socialflow&utm_source=Facebook

Comments are closed.