Praga, qyteti më me gjelbërim në planet

Qyteti më i gjelbëruar në plantin tonë është Praga, përveç se është tejet i bukur dhe me shumë vende kulturore. Studimi që është marrë me këtë fakt ka vlerësuar se Praga përbëhet nga 56.7% zona të gjelbëruar, këtu hyjnë zonat natyrore, pyjet, lëndinat, por edhe hapësirat e gjelbra të krijuara nga njeriu.

Ky qytet që njihet edhe si qyteti i 100 kullave, mban edhe rekordin e kopshteve publike, me 22.5 metra katrorë për banor. Ndërkohë, qyteti me hapësirën më të vogël të gjelbër në dispozicion të një banori është Tokio, me vetëm 5 metra katrorë.