Piktura e Pikasos shitet në ankand për 17.7 milionë funta

Piktura e Pikasos e vitit 1969 e Sir Sean Connery-t shitet në ankand 17.7 MILION £, me të ardhurat që ndahen midis bamirësive në Skoci dhe Bahamas

Familja e yllit të ndjerë të James Bond e nxori në shitje veprën e artit për të mbledhur fonde për Fondin Filantropik Sean Connery.

Ajo do të dhurojë para për kauza të mira në Skoci dhe Bahamas, ku ylli jetoi me gruan e tij Micheline për më shumë se 30 vjet.

Advertisements

Piktura e vitit 1969 u shit dje në Hong Kong nga shtëpia e ankandit Christie’s dhe pritej të shitej të paktën 15 milionë funte.

Ofertimi filloi me 10 milion £ dhe mori pesë oferta përpara se të tërhiqte një çmim përfundimtar prej 17.7 milion £, duke përfshirë premiumin e blerësit./KP