Pesë qytetet me më shumë raste aktive në vend

156

Shkup, 28 maj – Shkupi është qyteti me numrin më të madh të pacientëve me CoVid-19. Për momentin në kryeqytet janë 232 raste aktive.

Më pas radhitet Tetova pa përfshi komunat tjera të Pollogut me 71 raste. Në Prilep ka 43 raste aktive, ndërsa në Kumanovë e cila ishte vatra e virusit me numrin më të madh të pacientëve në 1.000 banorë, për momentin ka vetëm 36 raste aktive.

Në Veles ka 31 raste aktive, ndërsa sot në këtë qytet janë shëruar 9 pacientë. Numri më i madh i personave të shëruar është në Shkup dhe Kumanovë, ndërsa në Strugë nga 77 të infektuar, 52 persona janë shëruar, 16 viktima dhe ka vetëm 9 raste aktive. /ABCmk/

Shkupi 232
Tetovë 71
Prilep 43
Kumanovë 36
Veles 31

Comments are closed.