Pesë njerëzit më me ndikim në botë

Me vëmendjen krejt të fokusuar në kriminalitetin e politikanëve, veçanërisht atë të kandidatëve për president të SHBA-ve është e lehtë të dalin njerëzit përgjegjës për këtë kaos, mirëpo nuk mbaron me kaq, kjo pasi pjesa më e madhe e ngjarjeve politike të SHBA-ve për më shumë se 100 vjet e ndoshta edhe me shumë ka qenë e kontrolluar nga familje të pasura të cilat kishin një ndikim të jashtëzakonshëm. Janë pikërisht këto grupe të cilat kanë financuar të dy anët e luftërave dhe përfituar prej tyre, ata janë pronarë të kompanive të cilat ndotin ajrin dhe na shfrytëzojnë ne, janë pronarë të bankave të cilat na bëjnë skllevër të borxhit imagjinar. E kush tjetër bënë pjesë në këtë grup, përveçse politikanët dhe forcat policore, që parashihet të na shërbejnë neve. Pavarësisht se ku jetojmë, këta janë njerëzit që po punojnë kundër nesh duke dashur ende më shumë pushtet, dhe duke pasur kontroll në çdo aspekt të jetës tonë. Është koha që tani të mësojmë emrat e tyre.

THE ROCKEFELLERS. Rokfellerët janë ndoshta një nga familjet më me ndikim në historinë amerikane. J.D Rokfeller ishte miliarderi i parë në SHBA i cili ishte përgjegjës për vendosjen e monopolizimit të qendrës mjekësore amerikane 75 vjet më parë, dhe udhëhoqi kampanjën për të diskredituar ilaçet tjera natyrale në favor të industrisë farmaceutike që ai ndihmoi për ta krijuar. Ky dhe bashkëpunëtorët e tij krijuan edhe institutin Tavistok për marrëdhënie njerëzore të cilët përdorën teknikat Frojdiane për të ndikuar tek masa. E traditën e gjyshit po e vazhdon edhe David Rokfeller, madje ai e pranon që familja e tij gjithmonë ka punuar për të krijuar një fuqi mbarëbotërore aq sa edhe disa besojnë se këta punojnë kundër interesave më të mira njerëzore.

HENRY KISSINGER. Jo më kot ai ka qenë shoku i ngushtë i Rokfellerit që nga viti 1945 dhe njihet si një nga kriminelët më të mëdhenj të luftës, edhe pse disa nga favoritët e tij si Hillary Klinton kanë lidhje të ngushtë me të. Kissinger derisa shërbente si sekretar i shtetit të Niksonit mbikëqyri një grusht të përgjakshëm në Kili, një fushatë të paligjshme bombardimesh në Kamboxhia dhe miliona të vdekur në Vietnam. Për gjitha këto ai përfundoi duke marrë çmimin Nobel për paqe, kjo falë lidhjeve të ngushta që kishte aq sa disa anëtarë të komunitetit Nobel dhanë dorëheqje në shenjë proteste. Ai ka shërbyer si këshilltar i Hillary Kllintonit dhe Barak Obamës dhe ka qenë një ndikim i madh në luftën e vazhdueshme të SHBA-ve.

LARRY SUMMERS. Summers mund edhe të mos jetë shumë i njohur mirëpo as ndikimi i tij nuk mund të kalojë pa u vërejtur, ai ishte një lojtar kyç në politikën ekonomike nën administrimin e Bill Klintonit, duke shërbyer pozita të ndryshme të rëndësishëm në kuadër të Thesarit të SHBA-ve derisa edhe u bë sekretar i Thesarit në 1999. Summers dhe bashkëpunëtorët e tij “ detyruan gati çdo qeveri në gjithë botën” të nënshkruanin Marrëveshjen e Shërbimeve Financiare, një shtojcë të marrëveshjeve të tregtisë ndërkombëtare të administruar nga Organizata Botërore e Tregtisë. I vetmi vend që refuzoi ishte Brazili që edhe i shpëtoi një nga krizave më të mëdha të vitit 2008, Summers bëri të gjitha këto çrregullime vetëm për të bërë bankierët më të pasur sepse në thelb kriza e 2008 ishte një transferim masiv i pasurive nga njerëzit tek bankierët.

GEORGE SOROS. Njihet si një nga milionerët më famëkeq në botë. Ai u bë i pasur si një manipulator i monedhës, ai bëri 1 milion në një ditë vetëm duke iniciuar një krizë financiare Britanike dhe duke vënë bast mbi rezultatin. Soros është më shumë i njohur për financimin e tij për shkaqe politike gjithashtu edhe për intrigat që ndihmoi të çojë në krizën e refugjatëve të Evropës. Soros ka pasur gjithashtu edhe akuza të forta për vjedhjen e zgjedhjeve pasi ai ka lidhje të ngushta me disa kompani të cilat prodhojnë makina elektronike të votimit.

THE ROTHSCHILDS. Listën e përmbyll familja Rothscajlld,të fundit por jo më pak të rëndësishmit, ata ndoshta janë familja më e pasur në botë dhe në thelb janë pronarë të shumicës së Bankave Qendrore në botë, të cilat janë institucione private në shumicën e vendeve, si dhe Fondin Monetar Ndërkombëtar dhe në Bankën Botërore. Patriarku më i njohur i kësaj familje njëherë kishte thënë “ Më jepni kontrollin e parave të një kombi, dhe mua nuk më intereson se kush i bënë ligjet” . Rothschilds, janë gjithashtu përgjegjës për sionizmin, një ideologji raciste kundërshtuar nga shumë hebrenj e që ka shkaktuar luftëra të shumta në Lindjen e Mesme në historinë e saj të shkurtër dhe është përgjegjës për vuajtjet e pabesueshme të popullit palestinez. Thënë më shkurt ata kanë fuqi të shkatërrojnë cilin do vend i cili nuk ndjek politikat e tyre.